CN House / Plus Line Design

first_imgSave this picture!© Cosmin Dragomir+ 41 Share Architects: Plus Line Design Area Area of this architecture project CN House / Plus Line Design ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/217673/cn-house-plus-line-design Clipboard “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/217673/cn-house-plus-line-design Clipboard Houses Romania CopyAbout this officePlus Line DesignOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBucharestHousesRomaniaPublished on March 20, 2012Cite: “CN House / Plus Line Design” 20 Mar 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogAluminium CompositesTechnowoodWood Siding in KSR Villa BodrumGlassMitrexSolar GreenhouseMetal PanelsAurubisMill Finished Copper: Nordic StandardBedsFlorenseBed – UpholsteredSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Qd-ClassMetal PanelsTrimoMetal Panel Finishes – ArtMeSkylightsLAMILUXRooflight F100 CircularWire MeshGKD Metal FabricsMetal Fabric in TransportationSystems / Prefabricated PanelsInvestwoodCement-Bonded Particle Board – Viroc NatureMetal PanelsRHEINZINKSeam Systems – Flatlock TilesSofasMenuDining Bench – EaveTablesArtisanCoffee Table – BloopMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamcenter_img Photographs:  Cosmin DragomirText description provided by the architects. This house is built on a 450 square meters lot, located on a former park in Bucharest. In order to preserve the rich vegetation of the park, as well as the general ambiance of the area, the architect and the beneficiary agreed to keep the highest possible number of the existing trees. As a result, three out of the four trees survived. They also determined the placing of the building, becoming determining factors, just like the general urban provisions.Save this picture!© Cosmin DragomirRecommended ProductsWoodEGGERWood-based materials in EGGER HeadquartersWoodHESS TIMBERTimber – GLT HybridWoodAccoyaAccoya® CanalsWoodLunawoodThermo Timber and Industrial ThermowoodAccording to the zoning planning, the building was a semidetached house attached on the East side. Combining the beneficiary’s desire to have a tiles wrapped wooden frame with the idea of having modern lines, led to three slopes roof concept, descending inwardly to a narrow area of a hidden gutter. This approach was acceptable to everyone, while creating generous and spectacular spaces on the second floor, where the indoors ceiling followed the oblique lines of the roof. Save this picture!© Cosmin DragomirThe layout of the house allows the technical basement, the first floor with a living room, kitchen, bathroom, a bedroom and a second floor with four bedrooms and two bathrooms. The second floor is extended over the first floor with a bedroom in a generous 3m cantilever, which offer the courtyard more space, while providing shadow to the lower level terrace. Save this picture!© Cosmin DragomirAn attractive element, which provides the flow between the two levels is the central placing of the interior stairs in the open space, with plenty of natural light on the first, and especially on the second floor. (large roof windows) The hallway of the second floor gains functionality as an adequate playing area for children. Save this picture!© Cosmin DragomirThe first floor has the same exceptional flow: the see-through fence and the empty spaces allow unrestricted view from one end of the property to the other. The high level of trust and partnership between the architect, client and constructor (builder) was reflected in the cost effectiveness of the investment. Specifically, the efficient use of the under average priced materials replaced more expensive solutions. Save this picture!plan 01The exposed concrete ceiling of the living room, the use of stained glass in the bathrooms, the attachment of the glass railing of the interior stairs by the edge of the concrete slab, the custom furniture, concealed and blended by the wall paint, the open spaces, with natural light are all available solutions, which once approved bring forth their strengths, giving an unique flavor to the color elements. Save this picture!plan 02A pleasant surprise was the fact that these characteristics were preserved during the next year, in which a young family with two children and the two grandparents lived in it. It is generally expected that within the first year of use (the time period between the finishing of the construction and the photo session) the home owners to add items that express their personality and functionality. That was not the case. After a full year of use, the house looked like a newly constructed building, except few toys in the playing area, which only added a fun touch.Save this picture!© Cosmin DragomirProject gallerySee allShow less”American City: St. Louis Architecture: Three Centuries of Classic Design” ExhibitionArticlesMuseum Nasional Indonesia / AbodayArticles Share CopyHouses•Bucharest, Romania Area:  317 m² Photographs ArchDaily Projects “COPY” CN House / Plus Line DesignSave this projectSaveCN House / Plus Line Designlast_img read more

Carole King’s Daughter Louise Goffin Hangs Out Backstage with the Cast of Beautiful

first_img View Comments Jessie Mueller Beautiful: The Carole King Musical Singer-songwriter Louise Goffin knows a thing or two about Carole King—after all, she’s her daughter! Jessie Mueller, Scott J. Campbell and the cast of Beautiful: The Carole King Musical welcomed Goffin backstage after seeing the Broadway musical for the first time on October 22, 2014. Featuring a score of beloved Carole King songs, Beautiful tells the story of King’s rise to fame and her tumultuous relationship with her husband and collaborator Gerry Goffin. Louise Goffin is even featured as a baby in the hit bio-musical! Check out these snapshots of her backstage visit, then see Beautiful at the Stephen Sondheim Theatre! Related Shows Star Files Show Closed This production ended its run on Oct. 27, 2019last_img read more

Fancy digs like Harvey Specter from US drama Suits? This penthouse might be the one for you

first_imgGot the haircut? Now get the apartment with this stylish Brisbane penthouse hitting the market. Photo: Nigel Parry/USA NetworkARE you a fan of the US legal drama Suits? You could look the part in this Spring Hill penthouse.The apartment located at 1601/477 Boundary Street, Spring Hill allows you to walk in to wrap around city-and-horizon views similar to those that greet the show’s sharp-dressed mainstay lawyer, Harvey Specter, each evening. … and going … The views from the open plan living keep going … After catching up with small-screen Harvey, you can live large with the main bedroom outlook. … and going!It’s a bit of sophisticated NYC glamour in Brisbane’s inner-hub. You’ll feel like junior partner, Mike Ross, is about to knock on the door at any moment.The Spring Hill apartment offers timber flooring, stone bench tops, VIP car parking and private lift access — it positively reeks of success.More from newsMould, age, not enough to stop 17 bidders fighting for this home2 hours agoBuyers ‘crazy’ not to take govt freebies, says 28-yr-old investor2 hours agoThe unit is located “The Johnson” art series hotel, which means the new owner can call on a 24-hour concierge, swim in the 50-metre pool, work out in the gym or host gatherings at the entertainment pavilion. Spend the morning in the beautifully appointed bathroom to make sure you look sharp for the day’s meetings.The penthouse is being marketed by Ray White – Spring Hill with Expressions of Interest closing Wednesday September 6.Follow Kieran Clair on Twitter at @kieranclairlast_img read more